Real Madrid legt 21,5 miljoen euro op tafel en haalt spits verrassend terug

Real Madrid legt 21,5 miljoen euro op tafel en haalt spits verrassend terug

29-08-2018 20:14
26

Verrassend transfernieuws uit Spanje en Frankrijk: Mariano Diaz keert per direct terug naar Real Madrid. Olympique Lyon krijgt 21,5 miljoen euro voor de Spaanse spits.

Lyon en Real bevestigen de transfer woensdagavond via de officiële kanalen. Mariano diende deze zomer een vertrekwens in en was op weg naar Sevilla. Op het laatste moment is Real Madrid zich met die transfer gaan bemoeien: de Champions League-winnaar licht de terugkoopclausule en lost het spitsenprobleem op met de komst van Mariano.

Wedden

Meer odds

Met de transfer is 33 miljoen euro gemoeid, bevestigt Lyon. Met de transfer is 33 miljoen euro gemoeid, bevestigt Lyon. Real hoeft niet het volledige bedrag over te maken. Ruim elf miljoen euro gaat er van de prijs af en dat brengt de transfersom op 21,5 miljoen. De Franse club krijgt nog eens drie miljoen op basis van de prestaties van Real Madrid in Europa.

Real verkocht Mariano een jaar geleden voor acht miljoen euro aan Lyon. De spits doorliep de jeugdopleiding in Madrid, maar kreeg weinig kansen in het eerste elftal. Hij debuteerde in augustus 2016 pas op 23-jarige leeftijd en kwam sindsdien tot veertien officiële optredens, waarvan dertien als invaller. Bij Lyon vormde Mariano een sterk tandem met Memphis Depay.