Frenkie de Jong overleeft schifting en zit in definitieve Oranje-selectie

Frenkie de Jong overleeft schifting en zit in definitieve Oranje-selectie

31-08-2018 12:04
204

Frenkie de Jong maakt zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax is door Ronald Koeman opgenomen in de selectie voor de duels met Peru en Frankrijk.

Steven Bergwijn en Steven Berghuis, die wel in de voorselectie zaten, zijn afgevallen. Datzelfde geldt voor Marco Bizot, Eljero Elia, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Terence Kongolo, Guus Til en Wout Weghorst. Bergwijn, Fosu-Mensah en Til worden overigens wel opgeroepen voor Jong Oranje, dat EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland en Schotland speelt.

In de selectie ook plaats voor Wesley Sneijder, die tegen Peru voor het laatst het Oranje-tricot zal dragen. Drie dagen later, in Parijs tegen Frankrijk, is de recordinternational er niet meer bij.

De volledige selectie:
Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Inter).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Wesley Sneijder (Al-Gharafa), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Wil je kans maken op kaarten voor de afscheidswedstrijd van Wesley Sneijder? Kies dan je favoriete Sneijder-moment en maak kans!