Sneijder scoort en overleeft doodschop richting afscheidsinterland Oranje

Sneijder scoort en overleeft doodschop richting afscheidsinterland Oranje

31-08-2018 20:58
10

Wesley Sneijder kan zich volledig gaan richten op zijn afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. Zijn laatste optreden voor Al Gharafa kwam hij zonder kleerscheuren door, al kreeg de recordinternational een doodschop te verwerken.

Sneijder speelde vrijdagavond met Al Gharafa tegen het Al Ahli van Nigel de Jong. Dat leverde een comfortabele 4-0 overwinning op. De Utrechter had bovendien een belangrijk aandeel in de dikke zege: in de twaalfde minuut opende Sneijder de score, waarna Jassim Mohammed (eigen goal), Mehdi Taremi en Vladimir Weiss de score opvoerden.

In de tweede helft sloeg de schrik even toe, toen Sneijder een doodschop te verwerken kreeg van Meshal Abdullah. De dader kreeg rood en Sneijder ging kermend naar de grond. Na een korte behandeling bleek alles het nog te doen. Sneijder speelde de wedstrijd uiteindelijk gewoon uit. De recordinternational kan dus fit aan de aftrap verschijnen in de oefeninterland van Nederland tegen Peru. Het wordt zijn 134ste en laatste interland.