Twente wint topper in Grolsch Veste, Stegeman blijft foutloos met Go Ahead

31-08-2018 22:01
189

De thuiswedstrijd tegen Roda JC heeft vrijdagavond een overwinning opgeleverd voor FC Twente. De Enschedese club was met 3-1 te sterk voor de andere Eredivisie-degradant. Go Ahead Eagles blijft als enige club foutloos na drie speelronden.

FC Twente - Roda JC
Het spectaculair versterkte Twente kende in de eigen Grolsch Veste een valse start. Na vier minuten brak Mario Engels door, gaf hij de bal voor aan Mitchel Paulissen en de aanvallende middenvelder van Roda JC schoot de bal in de kruising. Twente herstelde zich echter knap en trok door goals van Tim Hölscher (vrije trap), Tom Boere (penalty), Ulrich Bapoh (kopbal) de zege over de streep.

Go Ahead Eagles - MVV
Go Ahead Eagles is in de Keuken Kampioen Divisie de enige club met de perfecte score: negen punten uit drie wedstrijden. MVV kwam in eigen huis met 1-0 voor een doelpunt van Luc Mares, maar een vroege rode kaart voor Maxime Gunst stuurde de Maastrichtse plannen in de war. Richard van der Venne en Maarten Pouwels zorgden namens Go Ahead voor de 1-2 zege.

Jong Ajax en Jong PSV gelijk
Jong Ajax, de kampioen van vorig seizoen, kwam tegen FC Den Bosch niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Stefano Beltrame zette Den Bosch na zes minuten al op voorsprong. Na de rode kaart voor Oussama Bouyaghlafen vlak voor rust knokte Jong Ajax zich nog terug. Ajax-talent Jurgen Ekkelenkamp bepaalde de eindstand op 1-1.

In Eindhoven gaf Jong PSV de drie punten in de blessuretijd uit handen. Dirk Abels scoorde in de 82ste minuut namens de Eindhovense ploeg, maar nadat Joël Piroe had nagelaten Jong PSV in veilige haven te brengen ging het nog mis. Helmond Sport maakte in extremis de 1-1 via Jeroen Verkennis.