PSG maakt opmerkelijke transfer officieel: Ik voel me enorm vereerd

PSG maakt opmerkelijke transfer officieel: "Ik voel me enorm vereerd"

01-09-2018 00:51
10

Na de komst van Juan Bernat heeft Paris Saint-Germain op het allerlaatste moment nóg een transfer afgerond. Eric Maxim Choupo-Moting maakt transfervrij de overstap.

Choupo-Moting heeft een tweejarig contract ondertekend in Parijs. Vorig seizoen speelde hij aan de zijde van de Nederlanders Bruno Martins Indi, Erik Pieters en Ibrahim Afellay bij het gedegradeerde Stoke City. Omdat Choupo-Moting over een aflopend contract beschikte, kon hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

De keuze is uiteindelijk gevallen op Paris Saint-Germain, dat de international van Kameroen tot de zomer van 2020 heeft vastgelegd. Choupo-Moting speelde eerder bij Hamburger SV, FSV Mainz en Schalke 04. De connectie met PSG is snel gelegd: bij Mainz speelde Choupo-Moting drie jaar onder de huidige trainer Thomas Tuchel.

"Ik voel me enorm vereerd om naar een Europese topclub als PSG te gaan", reageert Choupo-Moting op zijn droomtransfer. "Ik zal m'n best doen om dag in, dag uit mijn waardering te tonen voor mijn nieuwe club. Dit is een geweldige stap in mijn carrière."