Piekerende Jans: Hier doe ik niet aan mee, hier wil ik niet bij zijn

Piekerende Jans: "Hier doe ik niet aan mee, hier wil ik niet bij zijn"

02-09-2018 11:10
20

Ron Jans moet na een jaar nog steeds behoorlijk wennen aan zijn functie als technisch manager van FC Groningen. Dat vertelt hij in gesprek met dagblad de Stentor. Het is héél anders dan trainer zijn. 

"Het is heel boeiend, uitdagend, regelmatig ook echt leuk, maar ook regelmatig niet leuk. Dat heeft ook te maken met de prestaties natuurlijk", stelt Jans. "Maar ook om de simpele reden dat zoals spelers en trainers zich ontwikkelen, een technisch manager dat ook moet doen. Er gebeurt altijd wat. De druk vind ik prima, maar ik heb wel gevoel dat ik meer stressmomenten heb gehad. Ik kom hier nu vaker thuis dat je blijft malen en piekeren. Hoe los ik dit op?"

Als technisch manager zit hij bij transfers aan de onderhandelingstafel. Dat is nieuw voor hem - en het valt soms vies tegen. "Ik ben deze zomer al eens tegen dingen aangelopen dat ik dacht: hier doe ik niet aan mee. Hier wil ik niet bij zijn. Net op of over het randje, zeg maar. Dat wil ik niet en dat doe ik niet."

Jans was in de Eredivisie jarenlang trainer van PEC Zwolle en Groningen. Die twee clubs treffen elkaar zondagmiddag om 12.15 uur.