'Fantastisch, ik denk dat het de beste twintig minuten van Ajax waren'

'Fantastisch, ik denk dat het de beste twintig minuten van Ajax waren'

02-09-2018 16:52
99

Matthijs de Ligt houdt een goed gevoel over aan de laatste wedstrijd van Ajax voor de interlandperiode. In Arnhem werd Vitesse over de knie gelegd: 0-4.

"Het leek heel makkelijk, maar in het veld was het heel zwaar", reageert de Ajax-aanvoerder bij FOX Sports. "Als verdediging wil je de nul houden, dus als aan het eind de aanvallers alle kansen missen, moet je de hele tijd achteruit. Op het eind werd het zwaarder."

De start beviel De Ligt wel. "De eerste twintig minuten waren fantastisch van ons. Ik denk dat het de beste twintig minuten waren van dit jaar", stelt hij tevreden vast. "Het liep soepel, we voetbalden er goed onderuit, we creërden kansen en we hadden nog mogelijkheden op meer. Dan sta je met rust met 0-3 voor en dat had niemand verwacht."

"Voor de wedstrijd zeiden we tegen elkaar dat de Champions League gehaald is en dat dat fantastisch is, maar een echt groot team staat er ook in de wedstrijd daarna. In zo'n moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse - iedereen weet hoe het er hier vorig jaar ging - is het een heel goede afsluiting voor de interlandperiode."