Koeman geeft tekst en uitleg over afwezige Bergwijn: Ben heel duidelijk geweest

Koeman geeft tekst en uitleg over afwezige Bergwijn: "Ben heel duidelijk geweest"

03-09-2018 15:27
164

PSV-aanvaller Steven Bergwijn ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal, omdat Jong Oranje 'twee heel belangrijke wedstrijden speelt'. Bondscoach Ronald Koeman zei dat maandagmiddag tijdens een persconferentie. 

De afgelopen dagen ontstond er de nodige ophef over de absentie van Bergwijn bij de nationale ploeg. De smaakmaker van PSV behoorde wél tot de voorselectie, maar werd doorgeschoven naar Jong Oranje, dat komende week wedstrijden speelt tegen Engeland en Schotland.

"Het is logisch dat men de wenkbrauwen fronst, had ik ook gedaan als ik niet weet waarom", zei Koeman. "Ik weet waarom, ik heb hem ook gebeld en ook Van Bommel. Ik ben heel duidelijk geweest."

"Ik heb hem niet geselecteerd vanwege het feit dat Jong Oranje donderdag een heel belangrijke wedstrijd speelt tegen Engeland. Leidend was Jong Oranje. Zij vechten voor de laatste kans om het EK te bereiken."

"Het was een keuze tussen hem of Justin Kluivert. Helaas voor Bergwijn past hij beter in het plaatje. Dat doet niets af aan de ontwikkeling die de speler doormaakt."

Het Nederlands elftal speelt deze week een oefenwedstrijd tegen Peru. Zondag staat het Nationals League-duel met Frankrijk op het programma.