De Visser razend enthousiast over PSV'er: 'Vonden hem bij Chelsea te licht'

De Visser razend enthousiast over PSV'er: 'Vonden hem bij Chelsea te licht'

Gepubliceerd: dinsdag 4 september 2018 om 07:10di 04-09-2018 om 07:10

Chelsea-scout Piet de Visser vindt het geweldig dat PSV er deze zomer in geslaagd is om Erick Gutiérrez naar de Eredivisie te halen. De 84-jarige Zeeuw is razend enthousiast over de middenvelder, blijkt in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 

"Een topdeal. Wat mooi dat zo'n speler hier komt voetballen. Gutiérrez is een technische linkspoot, een begenadigd talent. Bij Mexico onder 17 en Mexico onder 19 liet hij al regelmatig zien de top te kunnen halen", steekt De Visser van wal. 

"Gutiérrez is een speler die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan, zowel als 10, 8 en 6. Het is geen postbode, die gaat lopen met de bal. Nee, Gutiérrez heeft een steekpass tot zijn beschikking en is een echte spelmaker die overzicht heeft. Ziet hij een man vrij staan, dan gaat de bal er ook direct naar toe. Ik denk dat hij technisch beter is dan Andrés Guardado, maar fysiek nog wel minder."

Dat laatste argument lijkt dan ook de reden dat Europese topclubs zich niet meldden voor Guti. "Bij Chelsea vonden we hem inderdaad te licht voor het Engelse voetbal, maar inmiddels is hij wat dat betreft wel gegroeid. Hij beweegt goed en is altijd aanspeelbaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws