De Mos: 'Cruijff zou lyrisch zijn over De Jong, hij had het daar altijd over'

De Mos: 'Cruijff zou lyrisch zijn over De Jong, hij had het daar altijd over'

08-09-2018 19:13
45

Aad de Mos is er van overtuigd dat Johan Cruijff intens genoten zou hebben van het spel van Frenkie de Jong. De analist zegt dat voor de camera van Veronica Inside. De Jong (21) beleefde donderdag een imponerend debuut in het Nederlands elftal. 

De jonge Ajacied viel aan het begin van de tweede helft van het oefenduel met Peru (2-1 winst) in. Hij leverde daarna een assist op Memphis Depay en deed het volgens diverse kenners uitstekend op het middenveld. Ook De Mos genoot. 

"Hij is één van de beste middenvelders in Nederland op dit moment", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax en PSV. "Als geen ander kan hij spelers tussen de linies inspelen en hij ziet altijd drie tot vier oplossingen. De gemiddelde tegenstander voorkomt er twee of drie. De Jong kiest dan altijd de vierde."

"Ik vind het echt zonde dat Cruijff hem niet kan beoordelen. Hij heeft De Jong niet zo vaak zien spelen. Ik denk dat Cruijff lyrisch zou zijn geweest over de manier van spelen van De Jong. Hij had het altijd over die voetballende oplossingen. Tegen Peru heb je dat ook weer gezien."