Domper voor FC Utrecht: Advocaat in eerste twee duels zonder routinier

17-09-2018 15:44
19

FC Utrecht kan de komende twee wedstrijden niet beschikken over Urby Emanuelson. Hij kreeg zondag een rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom en zag zijn team uiteindelijk een 1-0 voorsprong uit handen geven.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB legde Emanuelson een straf van drie wedstrijden op, waarvan één voorwaardelijk. De routinier mist daardoor de wedstrijden tegen Feyenoord (competitie) en MVV (KNVB Beker). Emanuelson ging in de blessuretijd van de eerste helft onder de neus van Blom op de enkel van Bijl staan.

FC Utrecht speelde de hele tweede helft met een man minder en kon niet voorkomen dat Emmen een 1-0 achterstand omboog in een 1-2 overwinning. Sander van der Streek zorgde na dertien minuten voor de 1-0, maar Luciano Slagveer en Glenn Bijl maakten er in de tweede helft 1-2. FC Utrecht kwam vorige week ook al niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard.