Kritiek op PEC Zwolle: 'Of Van 't Schip het nog aan de praat krijgt, weet ik niet'

Kritiek op PEC Zwolle: 'Of Van 't Schip het nog aan de praat krijgt, weet ik niet'

Gepubliceerd: vrijdag 21 september 2018 om 07:54vr 21-09-2018 om 07:54

PEC Zwolle was niet zo heel lang terug de verrassing van de Eredivisie, maar de laatste maanden gaat het zeer moeizaam. De ploeg van coach John van 't Schip is dit seizoen zelfs gedeeld hekkensluiter met drie punten uit vijf duels.

"Bij PEC is het een traject dat al heel 2018 doorettert. Als je zo veel wedstrijden in een jaar tijd verliest, dan is dat een mentaliteitskwestie", zegt Klaas Drost, die tussen 1970 en 1986 actief was voor de Zwollenaren, in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, PEC heeft geen selectie om landskampioen te worden, maar wel een groep die onder de top 4, met AZ, voor een plek in de subtop mee moet kunnen strijden."

"Alleen zie ik totaal geen collectief", vervolgt Drost. "Het lijken wel eilandjes, want inzet is er niet van iedereen. Vooral zonder bal mis ik de kwaliteit, body en het enthousiasme. Misschien zijn ze wel te lief voor elkaar. Graag zou ik zien dat ze op de training af en toe ook een flinke beuk uitdelen. Of John van 't Schip het nog aan de praat krijgt, weet ik niet."

Volgens Drost moet PEC niet uitgaan van 'mooiweervoetballers'. "Ze kunnen allemaal heus voetballen, maar het komt nu op instelling aan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws