'Ligt daar weer anders. Bij PSV kom je in een omgeving die Ajax niet heeft'

'Ligt daar weer anders. Bij PSV kom je in een omgeving die Ajax niet heeft'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 17:48za 22-09-2018 om 17:48

De gebroeders Willy en René van de Kerkhof doen hun voorspelling voor de topper tussen PSV en Ajax van komende zondag. Willy voorspelt een 2-2 gelijkspel, René een 3-1 overwinning voor PSV.

"Dat zal het grote manco zijn en het grote vraagteken voor Mark van Bommel: hoe stop ik Frenkie de Jong?", zegt Willy tegen Voetbal Inside. Hij wordt onderbroken door zijn broer René, die daar iets aan toe wil voegen. "Hoe stopt Ajax Lozano?" Dan gaat Willy verder: "Het is een geweldig talent op de Nederlandse voetbalvelden. Die moeten we ook koesteren."

De gebroeders vragen zich af waarom het er bij PSV over het algemeen gemoedelijker aan toe gaat dan bij Ajax. "Het is een beetje die Amsterdamse bluf", zegt René. "De Brabanders hebben de gastvrijheid. Het is makkelijker om bij PSV te spelen dan bij Ajax. Hier moet je ook presteren, maar bij Ajax ligt het weer anders. Sommige spelers slagen niet bij Ajax. Bij PSV kom je in een omgeving die Ajax niet heeft."

Willy voegt daar iets aan toe. "De familieomgeving bij PSV en de zakelijke omgeving bij Ajax. Zo zou je het kunnen kenmerken. Je moet ervoor in de wieg gelegd zijn. De een is een Brabander en de ander een Amsterdammer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat zondag winnen?

(1261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws