PEC Zwolle kruipt door oog van de naald in Emmen en boekt broodnodige zege

23-09-2018 16:24
29

FC Emmen de grote kansen, PEC Zwolle de drie punten. Op bezoek in Drenthe boekte de formatie van trainer John van 't Schip zondagmiddag een broodnodige zege: 0-1. Dankzij de minimale overwinning, de tweede van dit seizoen, maakt PEC een klein sprongetje op de ranglijst.

Voor eigen publiek deed Emmen het zondag helemaal niet slecht. Sterker nog, de ploeg van trainer Dick Lukkien kreeg in de eerste helft diverse goede kansen. Onder meer Caner Cavlan en Nicklas Pedersen waren dichtbij een goal. De openingtreffer viel echter aan de andere kant van het veld. Via het been van een Emmen-speler schoot Rick Dekker na een halfuur raak.

In de tweede helft ging Emmen hartstochtelijk op jacht naar een verdiende gelijkmaker. Kansen waren er wederom voldoende. De grootste was voor Jafar Arias. De spits wist bíjna te profiteren van een misverstand in de Zwolse achterhoede. Aan de andere kant van het veld was het aan goalie Kjell Scherpen te danken dat PEC de wedstrijd niet in het slot wist te gooien. Daardoor bleef het tot de laatste secondes spannend.

PEC heeft nu zes punten verzameld na zes speelrondes. De club staat daarmee in punten gelijk met Fortuna Sittard, sc Heerenveen en Excelsior. Emmen heeft zeven punten.