Advocaat: 'Het is de kortste weg naar Europees voetbal, zo is het natuurlijk wél'

Advocaat: 'Het is de kortste weg naar Europees voetbal, zo is het natuurlijk wél'

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 16:21wo 26-09-2018 om 16:21

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat kijkt uit naar de wedstrijd van donderdag tegen MVV Maastricht in de KNVB beker. Volgens hem een belangrijke competitie.

"De TOTO KNVB Beker is de kortste weg naar Europees voetbal. Zo is het natuurlijk wél", laat Advocaat weten op de clubsite van FC Utrecht. "Tegen Feyenoord speelden we te open. Spitsen die gaan dekken terwijl het middenveld terugzakt, bijvoorbeeld. De afstemming ten opzichte van elkaar, dat moet beter. Per training en per wedstrijd gaat dat beter. De spelers moeten aan mij laten zien dat ze voor een positie in aanmerking komen", aldus de oefenmeester.

Voor Advocaat is het nog zoeken naar een vast elftal. "Al wordt een vast elftal natuurlijk nooit een vast elftal. Spelers die tegen Feyenoord niet hun beste vorm hadden, zullen morgen tegen MVV meer moeten laten zien. Het gaat erom dat het elftal het oppakt. De wil was er tegen Feyenoord in elk geval wél."

FC Utrecht kan tijdens de wedstrijd tegen MVV niet beschikken over Urby Emanuelson en Willem Janssen (geschorst) en Rico Strieder, Sander van de Streek, Simon Makienok, Oussama Tannane en Jean-Christophe Bahebeck (allen blessures).

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws