Miljoenenaankoop van Ajax op de bank: 'Ik heb eigenlijk bijna niks gespeeld'

Miljoenenaankoop van Ajax op de bank: 'Ik heb eigenlijk bijna niks gespeeld'

26-09-2018 23:02
56

Zakaria Labyad heeft het niet makkelijk bij Ajax. In de eerste weken van het seizoen moet de miljoenenaankoop het doen met een reserverol. De bekerzege op Te Werve - en zijn twee goals - smaken daarom extra lekker.

"Als je kijkt naar de laatste tijd, heb ik heel weinig gespeeld. Eigenlijk bijna niks", erkent Labyad na de zege op Te Werve (0-7) in gesprek met FOX Sports. In het duel met Te Werve speelde hij eindelijk negentig minuten. "Of ik gebaald heb? Ja, absoluut. Het is en blijft moeilijk als je niet speelt. Ik train hard en probeer iedere dag mijn best te doen om de trainer te overtuigen. Hopelijk krijg ik op een dag mijn kans."

Labyad beseft dat hij in de wachtkamer zit. "Ik heb het er wel over met hem (Erik ten Hag, red.). Ik heb punten waar ik aan moet werken, maar dat houd ik tussen mij en de technische staf. Ik voel me goed en fit. Of ik spijt heb? Nee, absoluut niet. Ik ben 26, weet onderhand wel hoe de voetbalwereld in elkaar zit en ga geen domme dingen roepen. Nee, ik wil niet in de winterstop al weg. Ajax is een fantastisch grote club, de sfeer zit er goed in, we spelen goed en daar wil ik onderdeel van uitmaken."