Barcelona weet het even niet meer en verspeelt voor derde keer op rij punten

29-09-2018 18:07
38

De klad zit er behoorlijk in bij FC Barcelona. Na de remise tegen Girona in eigen huis en de nederlaag bij Leganés verspeelde de ploeg van Ernesto Valverde opnieuw punten in de competitie. Barcelona kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Athletic Bilbao.

Bij Barcelona begon Lionel Messi op de bank, waarschijnlijk om hem te sparen voor het Champions League-duel met Tottenham Hotspur van komende woensdag. Zonder de Argentijnse speler liep het een stuk moeizamer bij de Catalanen. Een grote kans van Luís Suarez werd opgevolgd door een kans van Bilbao-speler Inaki Williams.

Nadat Suarez weer een grote kans onbenut liet, nam Bilbao brutaal de leiding in Camp Nou. Het gebeurde vier minuten voor rust, toen Oscar de Marcos weg kon lopen bij Jordi Alba en van dichtbij de 0-1 binnen kon schieten.

Barcelona beet zich in de tweede helft keer op keer stuk en slaagde er maar niet in om de defensie van Bilbao te slim af te zijn. Vervolgens werd Messi ingebracht om orde op zaken te stellen. De Argentijn was direct de beste man van het veld. Het duurde even voor de gelijkmaker viel. Nadat Messi een keer op de paal schoot, maakte Munir El Haddadi zeven minuten voor tijd gelijk. Na een goede actie van Messi, die eerst de keeper vond, was de aanvaller van dichtbij trefzeker: 1-1.

Barcelona kreeg in de blessuretijd nog een megakans van Ivan Rakitic. Messi bediende de Kroaat, maar die schoot van dichtbij hard over. Even later floot de scheidsrechter af. Barcelona blijft koploper van de Primera Division, maar kan zondagavond ingehaald worden door Real Madrid. De Madrilenen spelen de derby tegen Atlético Madrid.