'Manchester City wil wereldwijd transferrecord breken voor Mbappé: bod in januari'

'Manchester City wil wereldwijd transferrecord breken voor Mbappé: bod in januari'

30-09-2018 07:34
32

Manchester City is volgens diverse media van plan om voor een nieuw mondiaal transferrecord te zorgen. De regerend Premier League-kampioen zou liefst 224 miljoen euro overhebben voor Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain, dat vorig jaar nog 222 miljoen neertelde voor Neymar.

Dat beweren The Sun, The Daily Mail en ESPN. Naar verluidt  willen The Citizens in januari al een poging wagen en zijn ze bereid om Mbappé een jaarsalaris van ruim 22 miljoen euro voor te schotelen. Manager Pep Guardiola lijkt de negentienjarige Fransman te zien als het ontbrekende puzzelstukje in de jacht op de eerste Champions League-winst in de clubgeschiedenis.

PSG telde zelf in totaal 180 miljoen neer voor Mbappé (een huurvergoeding van 45 miljoen en een definitieve transfersom van 135 miljoen), die in 2017 overkwam van AS Monaco. De Franse kampioen lijkt hiermee echter de Financial Fair Play-regels te hebben overtreden en de UEFA heeft al aangekondigd onderzoek te doen naar de financiële huishouding van de club. Wanneer de Europese voetbalbond met sancties komt, wordt de club mogelijk gedwongen om spelers te verkopen.