Zaakwaarnemer uitgerangeerde Vermeer: 'Ze hadden anders met 'm om kunnen gaan'

Zaakwaarnemer uitgerangeerde Vermeer: 'Ze hadden anders met 'm om kunnen gaan'

30-09-2018 10:55
24

Kenneth Vermeer 'had op meer krediet gerekend' bij Feyenoord. Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van de doelman, zegt dat in gesprek met de NOS. Vermeer (32) is al geruime tijd geen eerste keus meer in De Kuip. 

"Ik vind dat ze bij Feyenoord anders met Kenneth om hadden kunnen gaan, als je kijkt naar alles wat hij heeft laten zien in zijn eerste twee seizoenen. Hij is in 2014 ook tegen ieders adviezen in overgekomen van Ajax. En een dag na het mondelinge akkoord met Feyenoord meldde Manchester United zich nog", blikt Haatrecht terug

Dat trainer Giovanni van Bronckhorst in de zomer voor Justin Bijlow als eerste keeper koos, noemt Haatrecht 'niet onlogisch'. "Buiten het feit dat Kenneth nog niet geheel fit was, heeft Justin het gewoon goed gedaan." Maar: "De keuze voor Brad Jones in januari van dit jaar begrepen wij minder. Eind december mocht Kenneth niet weg van Feyenoord en toen kregen wij echt het idee dat zich een kans zou aandienen. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn en dat vonden wij teleurstellend."

Verhuur
In de laatste week van de zomerse transferwindow meldde zich dit jaar een buitenlandse club voor Vermeer. Huur voor één seizoen was het voorstel. "Ik heb toen tegen ze gezegd dat ik die mogelijkheid niet bij Feyenoord zou opperen, omdat Brad Jones al was vertrokken. Alleen als ze hem wilden kopen, zou het wellicht interessant zijn geweest."

Vermeer heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2020. "Mocht de situatie van Kenneth uiteindelijk niet veranderen, dan verwachten we wel dat er met ons wordt meegedacht. Tot die tijd blijft hij knokken voor een plek onder de lat."