Blind laat puzzel over aan Ten Hag: 'Je hebt natuurlijk ook Frenkie de Jong'

Blind laat puzzel over aan Ten Hag: 'Je hebt natuurlijk ook Frenkie de Jong'

05-10-2018 18:25
40

Daley Blind denkt dat Ajax veel vertrouwen heeft opgedaan in het Champions League-duel met Bayern München (1-1). Trainer Erik ten Hag verraste tegen de Duitsers met zijn opstelling. Zo speelde Blind niet achterin, maar op het middenveld.

“Ik ben gehaald voor die twee posities in de as”, zegt de linkspoot tegen Ajax TV. “Het voelde goed om daar te spelen. Mensen weten dat ik mij daar ook prettig voel.” Een voorkeur heeft hij niet. “Dat laat ik aan de trainer, het maakt voor mij niet heel veel uit. Ik vind het beide lekkere posities. Op het middenveld ben je toch wat meer betrokken bij het spel. Dat is fijn. Maar ik vind het allebei fijn.”

Met Blind op het middenveld, Maximilian Wöber achterin en Dusan Tadic als valse spits, maakte Ajax een sterke indruk. Is het voor herhaling vatbaar? “Dat is aan de trainer. Het hangt natuurlijk ook samen met blessures. Ik denk dat iedereen het ontzettend goed heeft ingevuld. Iedereen heeft laten zien dat we zo verder kunnen. Dan is het aan de trainer. Het is aan de spelers om het hem zo moeilijk mogelijk te maken. Ik denk dat dat nu wel zo is.”

Blind durft niet te zeggen of de puzzel in elkaar is gevallen. “Dat weet je niet. Je hebt natuurlijk ook Frenkie de Jong, die het dit jaar fantastisch doet. Als hij fit is kan het ook zo zijn dat hij weer terugkeert. Het is aan de trainer hoe hij het neerzet. Iedereen die speelde heeft laten zien wat hij waard is.” Ajax neemt het zondag in eigen huis op tegen AZ.