Fortuna Sittard toont veerkracht en vecht zich naar punt in aantrekkelijke kraker

Fortuna Sittard toont veerkracht en vecht zich naar punt in aantrekkelijke kraker

Gepubliceerd: zondag 7 oktober 2018 om 14:05zo 07-10-2018 om 14:05

Het Eredivisie-duel tussen promovendi FC Emmen en Fortuna Sittard heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Na een doelpuntrijke tweede helft werd het 3-3.

Emmen veroverde in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen zeven punten, één meer dan Fortuna Sittard. Dat puntje verschil stond symbool voor de eerste helft op de Oude Meerdijk. Emmen was nipt de betere ploeg, maar kon niet echt een vuist maken. Toch was het na 37 minuten raak. Alexander Bannink brak de ban: 1-0.

In de rust greep Fortuna-trainer Kevin Hofland in door Lozaros Lamprou en Mica Pinto te brengen. Dat sorteerde effect, want de bezoekers uit Sittard werden meteen gevaarlijk via Branislav Ninaj. Nadat ook Lisandro Semedo een kans verprutste, sloeg Emmen toe. De ingevallen Jafar Arias kopte raak uit een vrije trap van Caner Cavlan.

De 2-0 van Emmen bleek het startschot voor een doelpuntenfestijn. In een tijdsbestek van tien minuten bracht Semedo de spanning terug met de 2-1, Bannink maakte er vervolgens 3-1 van en Finn Stokkers profiteerde na tachtig minuten van een fout van doelman Kjell Scherpen: 3-2.

In de slotfase ging Fortuna Sittard met man en macht op zoek naar de gelijkmaker tegen het slordige Emmen en de ploeg van Hofland kreeg loon naar werken. José Rodriguez kopte in de 91ste minuut de 3-3 binnen. Door het gelijkspel staan Emmen en Fortuna na acht wedstrijden op de veertiende en vijftiende plaats in de Eredivisie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws