Update: Stuttgart heeft twee dagen na ontslag al beet; Bosz vist achter het net

Update: Stuttgart heeft twee dagen na ontslag al beet; Bosz vist achter het net

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 13:10di 09-10-2018 om 13:10

Niet Peter Bosz, maar Markus Weinzierl wordt de nieuwe trainer van VfB Stuttgart. Dat meldt het Duitse BILD dinsdagmiddag. Ook Bosz zou contact hebben gehad met de Bundesliga-laagvlieger. 

Afgelopen zondag nam Stuttgart afscheid van Tayfun Korkut. Een zwakke start van het seizoen (vijf punten uit zeven competitieduels) kostten hem de kop. Al snel kwam het geruchtencircuit op gang: Ralph Hasenhüttl, Peter Stöger, Markus Gisdol, Bosz en Weinzierl werden genoemd als mogelijke opvolgers. 

De keuze is nu definitief gevallen op laatstgenoemde, weet BILDLater op de dag zal de 43-jarige Duitser worden gepresenteerd bij Die Schwaben. Weinzierl was in het seizoen 2016/17 hoofdtrainer van Schalke 04. Eerder had hij de leiding bij FC Augsburg en Jahn Regensburg. 

Alles wijst er dus op dat Bosz voorlopig zonder club blijft. De voormalig coach van Ajax en Vitesse kreeg in december 2017 zijn congé bij Borussia Dortmund. Sindsdien is hij gelinkt aan diverse clubs uit Duitsland en Frankrijk. Ook bij FC Utrecht is zijn naam gevallen. 

Update 13:10 uur: VFB Stuttgart heeft bevestigd dat de keuze is gevallen op Markus Weinzierl. Hij tekent een contract tot medio 2020 bij de laagvlieger uit de Bundesliga.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws