Lukkien: 'Voor de mensen die het willen weten... hij keept gewoon tegen PSV'

Lukkien: 'Voor de mensen die het willen weten... hij keept gewoon tegen PSV'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 23:53do 11-10-2018 om 23:53

Kjell Scherpen ontving veel lof na zijn Eredivisie-debuut voor FC Emmen, maar maakt nu een mindere periode door. Afgelopen weekend maakte hij geen beste beurt tegen Fortuna Sittard. Toch houdt trainer Dick Lukkien vast aan de pas achttienjarige doelman.

Volgens Lukkien is het volstrekt logisch dat het spel van Scherpen een grillig karakter heeft. "Daar neem ik alle verantwoordelijkheid voor, want dat wist ik toen ik besloot om hem een basisplaats te geven en daar lig ik ook niet wakker van. Het klopt dat hij een mindere wedstrijd heeft gespeeld, maar hij heeft ook goede duels achter de rug", zegt hij bij RTV Drenthe.

Scherpen noemde zijn fouten tegen Fortuna Sittard 'leermomenten'. "Maar het leren moet wel in een hoog tempo gebeuren. Dat geldt niet alleen voor hem, maar voor meer spelers. Het is niet zo dat we elke week kunnen leren, want dan laten we teveel punten liggen", stelt Lukkien, die de jonge sluitpost desondanks niet zal slachtofferen. 

"Maar voor de mensen die het willen weten... Kjell keept gewoon tegen PSV. Hij is nu weg met Oranje Onder 19. Ik denk dat dat ook goed is voor hem. Even in een andere omgeving en daar weer presteren en van daaruit pakken we hier volgende week de draad weer op."

Lees ook'Ik heb de wedstrijd vergooid, vandaag was het echt ver onder de maat'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws