Verbeek: 'De kroonprins kan er nu opeens niets meer van. Onzin natuurlijk'

Verbeek: 'De kroonprins kan er nu opeens niets meer van. Onzin natuurlijk'

Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2018 om 19:54za 13-10-2018 om 19:54

Go Ahead Eagles is een 'belangrijke outsider' voor promotie naar de Eredivisie. Dat zegt Gertjan Verbeek in gesprek met de Stentor. De trainer - momenteel clubloos - is vooral complimenteus over het werk van John Stegeman. 

De oefenmeester maakte afgelopen zomer de overstap van Heracles Almelo naar De Adelaarshorst. "Dat de club weer meedoet, is voor een groot deel zijn verdienste. Go Ahead Eagles speelt herkenbaar voetbal en daarin is zijn hand zichtbaar", stelt Verbeek. "Heel knap na een jaar waarin de club volledig is gereorganiseerd. Sportief, maar ook in de leiding. Nu moeten ze zorgen voor continuïteit."

Momenteel gaat het goed in Deventer, maar Verbeek weet dat de sfeer zó kan omslaan. "Het is het opportunisme in de voetbalwereld. Dat zie je ook bij De Graafschap en NAC Breda, waar Mitchell van der Gaag als kroonprins van het trainersgilde er nu opeens niets meer van kan. Onzin natuurlijk."

FC Twente - uitgerekend zijn oude club - is op papier topfavoriet voor de titel in de Keuken Kampioen Divisie. "De salarissen en begroting bij Twente zijn onvergelijkbaar met de rest. Maar is Twente een team? Go Ahead wel en dat kan het verschil maken. Ajax is individueel ook beter dan PSV, maar PSV is nog ongeslagen. Daarom is Go Ahead Eagles ook een belangrijke outsider."

Poll

Gaat Go Ahead dit seizoen promoveren?

(678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws