Bakircioglu vangt biertje en gaat viral: 'Mijn ploeggenoten hadden niets door'

Bakircioglu vangt biertje en gaat viral: 'Mijn ploeggenoten hadden niets door'

15-10-2018 20:47
7

Kennedy Bakircioglu heeft in de ultieme herfst van zijn carrière nog het internet veroverd. De oud-aanvaller van FC Twente en Ajax schoot onlangs namens het Zweedse Hammarby een vrije trap van grote afstand binnen, ving een uit het publiek gegooid biertje en nam op het veld een slok.

De beelden gingen de hele wereld over. "Het was wel een lauw biertje helaas, maar ik dacht er niet bij na en dronk het gewoon", vertelt de 37-jarige routinier, die na het seizoen zijn carrière beëindigt, aan VICE Sports. "Mijn teamgenoten hadden het verder helemaal niet door. Toen ze me omhelsden om de goal te vieren, vonden ze dat ik uit mijn bek stonk naar bier."

De 'afzender' van het biertje benaderde Bakircioglu na afloop van de wedstrijd tegen IFK Göteborg via Instagram. "Hoe smaakte het biertje, Kennedy?, vroeg hij. Je bent me nu een paar bier verschuldigd", lacht de aanvaller. "Ik complimenteerde hem met zijn timing, omdat het biertje precies in mijn handen terecht was gekomen. Maar ik ben het wel met hem eens dat ik hem wat bier verschuldigd ben. Dus als hij eens langs de training komt, regel ik wel wat."

De routinier heeft al een biertje gedronken met de overige fans. Na afloop van de zege op IFK Göteborg meldde hij zich in een supporterscafé. "Toen ik aankwam, stond er een man of zevenhonderd feestend op me te wachten. Het was fantastisch. Iedereen gaf me zoveel bier", aldus Bakircioglu. "Helaas was ik met de auto, dus ik mocht niet veel drinken. En de politie wist natuurlijk ook al dat ik een biertje op had die dag, haha!"

Lees ook: Bakircioglu schiet vrije trap van grote afstand binnen, vangt biertje en drinkt

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s