Topclubs tonen interesse voor Oranje-international: 'Alle speculaties goed teken'

Topclubs tonen interesse voor Oranje-international: 'Alle speculaties goed teken'

20-10-2018 10:38
26

Nathan Aké verruilde Chelsea vorig jaar voor Bournemouth en maakt sindsdien indruk in de Premier League. De Oranje-international zou zelfs in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur en Manchester United. Manager Eddie Howe is lovend.

"Ik denk dat het een compliment is voor Nathan en hoe hij heeft gespeeld sinds hij definitief bij ons tekende", zegt Howe tegen Sky Sports. "Hij is het toonbeeld van consistentie geweest. Hij won alle individuele prijzen bij ons eind vorig seizoen en heeft die lijn dit jaar doorgetrokken. Alle speculaties en de clubs waaraan hij wordt gelinkt, zijn een goed teken."

Dat betekent niet dat Bournemouth hem zonder slag of stoot laat gaan. "Het betekent niet dat wij hem kwijtraken", stelt Howe. "Hij is een heel belangrijk onderdeel van wat we hier aan het doen zijn." De manager spreekt tegen dat de Spurs al een bod uitbrachten op de 23-jarige verdediger. "Dat komt niet bij ons vandaan. Ik weet niet waar het wel vandaan komt."

Howe is desondanks niet verrast dat zijn spelers in de belangstelling staan van grotere clubs. "Dat is onvermijdelijk als het team goed presteert. Ik zie het als een compliment voor het team. Het zal Nathan zeker niet afleiden, wetende hoe nuchter hij is. Hij heeft zo'n goede persoonlijkheid dat het geen enkel effect zal hebben."