Cocu ziet knappe comeback in Brussel, Nijhuis getuige van blamage AC Milan

25-10-2018 20:50
16

Fenerbahçe-trainer Phillip Cocu leek donderdagavond in Brussel tegen de zesde competitieve nederlaag van het seizoen aan te lopen, maar zag zijn ploeg veerkracht tonen. De topclub uit Istanbul kwam op bezoek bij Anderlecht terug van een 2-0 achterstand en staat nu tweede in Poule D.

Uitgerekend Zakaria Bakkali, die onder Cocu voor PSV mocht debuteren, leek uit te groeien tot de held van de avond. De buitenspeler schoot Anderlecht naar een 2-0 voorsprong met twee bijzonder fraaie treffers. Fener had veertig minuten de tijd om de achterstand goed te maken, maar had daar slechts zeven minuten voor nodig: Michael Frey profiteerde van een hopeloze terugspeelbal van Pieter Gerkens en Hassan Ali Kaldirim soleerde niet lang daarna naar 2-2.

Poulegenoot Dinamo Zagreb handhaafde de maximale score. De Kroaten kwamen tegen Spartak Trnava op achterstand door een treffer van Ali Ghorbani, maar Mario Gavranovic en Mislav Orsic zorgden voor de comeback. Fenerbahçe staat op vier punten, vijf minder dan Dinamo Zagreb, maar respectievelijk één en drie meer dan Spartak Trnava en Anderlecht.

Sporting Portugal-Arsenal
Arsenal heeft zijn elfde (!) overwinning op rij geboekt. Sporting Portugal, zonder Bas Dost en mét Nemanja Gudelj, hield The Gunners lange tijd op 0-0, maar in de slotfase drukte het betere Arsenal door. Een doorgeschoten pass van achteruit belandde bij Danny Welbeck, die oog in oog met doelman Renan Ribeiro onverbiddelijk afwerkte.

In dezelfde poule greep Vorskla Poltava de laatste strohalm in duel met FK Qarabagh. Wladyslaw Kulacz zorgde kort na rust voor een Oekraïens feestje in Azerbeidzjan. Arsenal leidt de dans in Poule E met negen punten, Sporting volgt met zes punten, voor Vorskla Poltava en hekkensluiter Qarabagh.

AC Milan-Real Betis
AC Milan presteert teleurstellend in de Serie A en heeft voor de eerste keer tijdens deze Europa League-campagne punten verspeeld. De Rossoneri lieten zich in eigen huis verrassen door Real Betis. Na een half uur spelen was Antonio Sanabria doelman Pepe Reina te slim af bij de eerste paal: 0-1. Paris Saint-Germain-huurling Giovani Lo Celso verdubbelde de marge met een prachtig afstandsschot.

Patrick Cutrone bracht de spanning terug en AC Milan schreeuwde in de slotfase om een penalty na een vermeende overtreding op Samuel Castillejo. Arbiter Bas Nijhuis zag echter dat Marc Bartra de bal speelde en besloot om niet naar de stip te wijzen. Diezelfde Castillejo maakte de blamage in de blessuretijd zelfs compleet: de Spanjaard kreeg rood van Nijhuis.

Betis neemt de koppositie in Poule F over van AC Milan. Olympiakos Piraeus nadert de Italianen tot op twee punten na een uitzege op F91 Dudelange. Vasilis Torosidis zorgde voor de 0-1 in Luxemburg en rechtsback Edisson Jordanov legde met een eigen doelpunt de 0-2 eindstand vast.