'Ik ga nooit met knikkende knieën ergens op bezoek, ook niet bij Ajax'

'Ik ga nooit met knikkende knieën ergens op bezoek, ook niet bij Ajax'

29-10-2018 13:48
15

Go Ahead Eagles maakt zich op voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. Istvan Bakx, één van de uitblinkers bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, geeft zich in de aanloop naar woensdag zéker niet bij voorbaat gewonnen.

"Niemand is kansloos, ook wij niet. Misschien ziet Ajax ons wel als vervelend tussendoortje", vertelt Bakx aan De Stentor. Het strijdplan ligt klaar in Deventer. "We moeten proberen te voetballen, want je mag nooit je eigen gezicht verliezen. Geen enkele ploeg wint wedstrijden als je niet gelooft in eigen kracht. Maar ik weet ook wel dat we een loodzware avond krijgen. Ajax is aan de bal de best voetballende ploeg van Nederland. Dat bewezen ze in de Champions League tegen Bayern München en Benfica."

Dat Go Ahead Eagles in 32 ontmoetingen nog nooit wist te winnen bij Ajax, doet Bakx weinig. "Dan is het nu dus de hoogste tijd. Ik ga nooit met knikkende knieën ergens op bezoek. Ook niet bij Ajax", aldus de aanvaller, die vrijdagavond tegen SC Cambuur ruim 12 kilometer aflegde. "Dat is mijn gemiddelde. Ik stop veel energie in de wedstrijd en daar heb je op mijn leeftijd soms even last van. Dat is prima en hoort bij mijn rol. Maar als het lekker gaat en de resultaten goed zijn, dan voel je amper pijn."