Hendrix opnieuw gepasseerd door Koeman: 'Hij verdient een plek in Oranje'

Hendrix opnieuw gepasseerd door Koeman: 'Hij verdient een plek in Oranje'

01-11-2018 11:22
109

Jorrit Hendrix verdient een kans in het Nederlands elftal. Dat vindt PEC Zwolle-middenvelder Clint Leemans, die hem bij PSV regelmatig tegenkwam.

Leemans vindt Hendrix een onderschatte voetballer. "Hij verdient een plek in het Nederlands elftal. Vorig seizoen viel hij weg tegen Willem II en verloor PSV meteen met 5-0", aldus de PEC-middenvelder in gesprek met Voetbal International. Hij verwacht ook dat PSV kampioen wordt. "Ze staan vijf punten los, zijn voorin erg sterk en de balans op het middenveld is met Jorrit Hendrix en Pablo Rosario echt goed in orde."

Hendrix zit niet bij de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman. Leemans ziet desondanks een stijgende lijn bij Oranje. "Ik ben heel positief gestemd. Met Steven Bergwijn, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Memphis, Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk zijn er jongens die heel lang mee kunnen. Ik hoop dat we weer hoge ogen kunnen gooien op een eindtoernooi."

Leemans doorliep de jeugdopleiding van PSV en hoopt ooit terug te keren in Eindhoven. "Het zou heel mooi zijn in je eigen buurt te spelen. Maar als ik het niet haal, dan is het niet zo dat ik niet geslaagd ben. Als ik ooit moest kiezen tussen Ajax en Feyenoord, zou ik voor Feyenoord gaan. In Europees verband sta ik wel voor Ajax, verder heb ik er niets mee."