Geen basisplaats bij Ajax: Ik wil natuurlijk in een bepaald ritme komen

Geen basisplaats bij Ajax: "Ik wil natuurlijk in een bepaald ritme komen"

11-11-2018 23:03
30

Rasmus Kristensen kreeg in de Eredivisie eindelijk weer eens speelminuten bij Ajax. De Deense back verving Noussair Mazraoui in de rust van het duel met Excelsior en leverde al snel een assist af op Donny van de Beek.

Toch vindt Kristensen niet dat hij zijn kans gepakt heeft. "Nee, zo zie ik het niet", zegt hij tegen Ajax Life. "Nous speelde een lange periode heel erg goed en vandaag was hij, zoals meer spelers in de eerste helft, iets minder. Hij heeft veel wedstrijden gespeeld dus ik denk dat het eerder een fysieke reactie is."

Kristensen heeft sinds zijn komst naar Amsterdam nog geen basisplaats af kunnen dwingen. Hard werken is dus het devies. "I am working my ass off. Dat is het enige wat ik kan doen. Vooral het verbeteren in verdedigend opzicht is moeilijk als je weinig speelt."

"Ik wil natuurlijk in een bepaald ritme komen. Ik wil leren wat Matthijs doet. Hoe Hakim (De Ligt en Ziyech, red.) de bal wil hebben en dat geldt ook voor de andere spelers. We trainen daar wel op, maar een training is geen wedstrijd. Dat kost me dus wat meer tijd."

No Poll