Mahi tipt PSV, Ajax en Feyenoord: Hij zou bij de top-drie zeker niet misstaan

Mahi tipt PSV, Ajax en Feyenoord: "Hij zou bij de top-drie zeker niet misstaan"

12-11-2018 08:58
57

FC Groningen-uitblinker Ritsu Doan zou niet misstaan bij PSV, Ajax of Feyenoord. Dat stelt Mimoun Mahi, die onder de indruk is van zijn Japanse teamgenoot.

"Ik geniet honderd procent van hem", zegt Mahi in De Telegraaf over Doan. "Als je die goal ook ziet... Het moment ervoor hadden we het er nog over dat hij inmiddels steeds door twee of drie man gedekt wordt. Ik zei: maak je actie naar binnen, dan trek ik iemand mee en kun je een keer schieten. Dat deed hij op een geweldige manier."

Doan maakte in de derby tegen sc Heerenveen op fraaie wijze de 2-0. Mahi voorziet een gouden toekomst. "Hij zou bij de top-drie zeker niet misstaan. Ik hoop dat hij eerst een mooie stap daarheen maakt. Hij kan heel ver komen."

Deyovaisio Zeefuik beaamt de woorden van Mahi. "Hij is speciaal, ja", zegt de rechtsback, die een hoge standaard heeft. "Als ik bij Ajax een positiespel meemaakte met Frenkie de Jong en Carel Eiting, dan draaiden zij altijd heel mooi weg. Doan doet dat bij ons precies hetzelfde. Dat doet me aan hen denken."