Advies voor De Jong: Ik zou het niet doen en lekker in Nederland blijven

Advies voor De Jong: "Ik zou het niet doen en lekker in Nederland blijven"

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 09:14ma 12-11-2018 om 09:14

Luuk de Jong stond nog geen jaar geleden op de nominatie om te vertrekken bij PSV, maar heeft zichzelf volledig hervonden en is met elf goals topscorer van de Eredivisie. Het is geen goed idee om alsnog een transfer te maken, wordt gesteld bij Studio Voetbal.

"Hij is veel beter gaan spelen en heeft veel vertrouwen gekregen van Mark van Bommel. Hij kon naar Mexico, Bordeaux werd genoemd, maar Van Bommel zei dat hij moest blijven omdat hij belangrijk voor hem is", aldus NOS-commentator Arno Vermeulen. "En het elftal eromheen is in de Eredivisie gewoon heel sterk."

"Frappant om te zien wat vertrouwen met een speler doet", voegt Rafael van der Vaart eraan toe. "We hebben ook vaak gezien dat hij geen vertrouwen heeft. Dan lijkt het helemaal nergens op. Maar voor PSV is hij een onwijs belangrijke speler."

De Jong (28) wordt een buitenlandse stap afgeraden. "Door zijn fysiek wint hij hier al zijn duels, maar in Engeland niet. En daar komt hij snelheid tekort", aldus Vermeulen. Voormalig Oranje-international Daphne Koster: "Ik zou het niet doen en lekker in Nederland blijven. Als hij het geld kan weerstaan. Hier heeft hij het vertrouwen."

Lees ook: De Jong 'respecteert' rol bij Nederlands elftal: "Maar ik ben ook topsporter"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws