'Vijf, zes ton' nodig bij NAC: 'Spelers verhuren en contracten ontbinden'

'Vijf, zes ton' nodig bij NAC: 'Spelers verhuren en contracten ontbinden'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 08:15wo 14-11-2018 om 08:15

Met adviseur Pierre van Hooijdonk als één van de nieuwe steunpilaren van de club wil NAC Breda in de komende maanden en jaren de weg omhoog weer vinden. Samen met trainer Mitchell van der Gaag, aandeelhouder Cor van Rooij en manager jeugdopleiding Tim Gilissen vormt Van Hooijdonk sinds deze week het zogenaamde 'technisch hart' van NAC. Er moet op korte termijn veel, héél veel gebeuren in het Rat Verlegh Stadion, schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse. 

Zo zal het team van de hekkensluiter in januari op meerdere posities versterkt móeten worden. 'Wat heeft het elftal nodig? Persoonlijkheden, mensen die de kar trekken. Concreet: een centrale verdediger die van wanten weet, een linksback, een middenvelder die het spel verdeelt, een 'nummer 10' en een extra en bij voorkeur multifunctionele aanvaller met rendement. Allemaal direct voor de basis', meent het AD. 

'Achter de schermen wordt een potje met geld klaargezet. Er is tenminste vijf tot zes ton nodig voor versterkingen, een ton per speler. Gekeken wordt naar de drie grootaandeelhouders. Daarnaast wil het technisch hart overbodige spelers verhuren en een deel van de aflopende contracten in de winterstop ontbinden.'

Na twaalf speelrondes in de Eredivisie staat NAC op de laatste plaats met acht punten. Na de interlandperiode wachten duels met Ajax, FC Groningen en Vitesse.

Lees ook: NAC vangt vertrek Smulders op met 'interim-groep': Van Hooijdonk keert terug

Poll

Gaat NAC zich handhaven?

(2097 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws