Geen ontzag bij De Jong: 'Neem Memphis bijvoorbeeld. Of Virgil van Dijk'

Geen ontzag bij De Jong: 'Neem Memphis bijvoorbeeld. Of Virgil van Dijk'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 13:21vr 16-11-2018 om 13:21

Van ontzag in het Oranje-kamp is geen sprake voor de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk. Dat stelt Frenkie de Jong, die vrijdagavond een 'bevestiging' hoopt te krijgen.

"Vanavond tegen Frankrijk moet een bevestiging worden van de groei die we denken door te maken", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Aan die 3-0 tegen Duitsland heeft iedereen een goed gevoel overgehouden. En eerder tegen Frankrijk zag je dat we in de tweede helft kansen konden creëren en konden scoren tegen de wereldkampioen."

De Ajacied is vol bravoure, maar dat kent een grens. "Ik zal niet snel zeggen dat pak 'm beet Toni Kroos maar achter mij aan moet. Maar: we moeten ook niet doen alsof we minder zijn met Oranje. Wij hebben een team waarin spelers beseffen dat ze kwaliteiten hebben, neem Memphis bijvoorbeeld. Of Virgil van Dijk. We hebben 'niet te weinig zelfvertrouwen', om het zo te zeggen. We gaan het veld op met een houding van: kom maar op."

Het Nederlands elftal trapt vrijdagavond om 20.45 uur af tegen Frankrijk in De Kuip. Bij een zege is de ploeg van bondscoach Ronald Koeman zeker van handhaving in de elitegroep van de Nations League.

Poll

Wat wordt Nederland - Frankrijk?

(1442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws