Zes conclusies: hulde voor koning Koeman en 'the future is Orange'

Zes conclusies: hulde voor koning Koeman en 'the future is Orange'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 23:27vr 16-11-2018 om 23:27

Het Nederlands elftal was vrijdagavond met 2-0 te sterk voor wereldkampioen Frankrijk. In een uitstekende wedstrijd gaf Oranje de 3-0 overwinning op Duitsland een uitstekend vervolg. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies na deze prachtige voetbalavond in Rotterdam.

De Kuip voelt als een warm bad
Het Nederlands elftal speelde de vorige interland tegen Duitsland nog in de Johan Cruijff Arena, maar de wedstrijd tegen Frankrijk bewees waarom de interlands van Oranje zoveel mogelijk in de Kuip moeten worden gespeeld. Een heerlijke grasmat, een geweldige sfeer: de Kuip is veel meer een echte voetbaltempel. De overwinning op Frankrijk was de vijftiende (!) overwinning op rij in De Kuip. Slecht bereikbaar en verouderde faciliteiten? Jammer dan, want voor de rest is voetballen in Rotterdam-Zuid een feestje!

Koning Koeman
In februari van dit jaar werd Ronald Koeman aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Er heerste veel chagrijn: Oranje was niet aanwezig op het WK en was de aansluiting met de wereldtop volledig verloren. Hoe snel kan het verkeren: negen maanden later verslaat het Nederlands elftal wereldkampioen Frankrijk en het aandeel van de trainer mag absoluut niet onderschat worden. Petje af, Ronald!

The future is Orange
Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Frenkie de Jong, Steven Bergwijn: allemaal niet ouder dan 22 jaar en nog lang niet uitgeleerd. Wanneer deze spelers de stap naar het buitenland maken, zullen ze nóg beter worden en zal het niveau bij Oranje alleen nog maar verder omhoog gaan. Het is weer een genot om naar Oranje te kijken en de toekomst is veelbelovend!

Meesterlijke Memphis
Onder het Oranje van Koeman heeft Memphis Depay zich ontwikkeld tot de absolute sterspeler van Oranje. Tegen Frankrijk was de sterspeler van Olympique Lyon andermaal fenomenaal en het mag een klein wonder heten dat hij niet al veel eerder trefzeker was. Frankrijk mocht daar Hugo Lloris, die een aantal goede reddingen in huis had, voor danken. In de slotfase pakte Memphis toch zijn moment. En hoe: met een panenka de 2-0 maken... dan zit je dus lekker in je vel.

Groepswinst voor het grijpen, Deutschland 'zweitklassig'
Door de fantastische overwinning op Frankrijk is het Nederlands elftal zeker van handhaving in Divisie A van de Nations League. Het Nederlands elftal kan met een gelijkspel in Duitsland zelfs groepswinnaar worden. Oranje is in ieder geval zeker van pot 1 bij de EK-loting. En Duitsland? Dat is door het resultaat van Oranje gedegradeerd naar Divisie B.

Wereldkampioen onttroond
Het moet eigenlijk alleen maar over het Nederlands elftal gaan, maar het moet gezegd dat wereldkampioen Frankrijk wel erg matig voor de dag kwam. Vooral dankzij het Nederlands elftal, dat wel. In Rusland werd Frankrijk ook geen wereldkampioen met oogstrelend voetbal, maar dat Les Bleus zelfs na de 1-0 het initiatief niet wist te grijpen, was opvallend. Uiteindelijk werd Oranje het eerste land dat erin slaagde om wereldkampioen Frankrijk te verslaan. Een historische avond!

(Jurgen van der Hoeven / VoetbalPrimeur)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws