Reactie Koeman: Frankrijk kwam hier niet om er een leuke wedstrijd van te maken

Reactie Koeman: "Frankrijk kwam hier niet om er een leuke wedstrijd van te maken"

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 23:48vr 16-11-2018 om 23:48

Het Nederlands elftal heeft Ronald Koeman in positieve zin verrast. De Oranjehemden waren in De Kuip superieur tegen wereldkampioen Frankrijk en wonnen met 2-0.

"Ik had niet verwacht dat we negentig minuten de betere ploeg zouden zijn", vertelt Koeman aan de NOS. "Ik had ook niet verwacht dat deze ploeg zo ver zou zijn om die negentig minuten de wedstrijd zo goed te kunnen lezen en zo volwassen te spelen tegen een ploeg als Frankrijk, dat niet kwam om druk te zetten."

Oranje maakte negentig minuten lang de dienst uit tegen Frankrijk. "Wij hadden twaalf doelpogingen en zij maar twee. We hebben meerdere kansen gehad om veel eerder de tweede goal te maken. De keeper (Lloris, red.)van hun was geweldig. Anders wordt het 3-0 of 4-0. Het is exceptioneel goed wat deze spelers vanavond hebben laten zien."

"Je ziet dat in heel veel terug: op trainingen en in hoe ze met elkaar omgaan. Ze zijn heel zelfbewust bezig met elkaar om beter te worden en succes te halen wat er een aantal jaren niet is geweest."

Nederland heeft na drie UEFA Nations League-duels zes punten en kan maandagavond zelfs groepswinnaar worden als er niet wordt verloren van Duitsland. "Dat had niemand verwacht. Ikzelf ook niet", zegt Koeman. "Je ziet nog steeds dat we veel beter kunnen. Beter dan vanavond is heel erg moeilijk. Dit geeft een ploeg zoveel vertrouwen. Frankrijk kwam hier niet om er een leuke wedstrijd van te maken. Dan is het zo moeilijk om je geduld te bewaren en momenten te kiezen. In de tweede helft hebben we goed verdedigd. Iedereen verdient een groot compliment."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws