De Ligt 'loopt Mbappé eruit': Dat betekent weer tien miljoen extra voor Ajax

De Ligt 'loopt Mbappé eruit': "Dat betekent weer tien miljoen extra voor Ajax"

Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2018 om 10:44za 17-11-2018 om 10:44

Matthijs de Ligt is na vrijdagavond weer tien miljoen euro extra waard, zegt Valentijn Driessen van De Telegraaf. De Ajacied won een sprintduel van Kylian Mbappé, die bekend staat als een van de snelste spelers ter wereld. 

"Het mooiste moment van de wedstrijd was in de eerste helft dat Mbappé een sprintduel met De Ligt aan wilde gaan. Hij werd er gewoon uitgelopen door De Ligt", zegt Driessen voor de camera van De Telegraaf. "Dat betekent weer tien miljoen extra voor Ajax. Als je Mbappé eruit loopt..Dat was de niet te stoppen man op het WK. Hij liep alles en iedereen zoek, maar De Ligt liet zich niet in de luren leggen."

De Ligt stond tegen Frankrijk (2-0) verdedigend zijn mannetje en maakte Mbappé, Antoine Griezmann en Olivier Giroud onschadelijk, samen met zijn verdedigende maatjes. "Ook tegen Giroud in de lucht. Opbouwend was het goed en hij had nauwelijks balverlies. Een geboren leider. Virgil van Dijk is de aanvoerder, heeft ook de leeftijd en speelt bij Liverpool. De Ligt en Van Dijk samen is een waanzinnig duo. Ze laten het ook zien. Eerst tegen Duitsland, maar helemaal tegen Frankrijk tegen die wereldspitsen."

"Ze zaten allemaal in de zak van die hele verdediging", vervolgt Driessen. "Dumfries speelde geweldig. Daley Blind was zeker aanvallend bijzonder sterk in de tweede helft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws