Big smile bij Koeman: We hebben allemaal het dansende jongetje gezien

Big smile bij Koeman: "We hebben allemaal het dansende jongetje gezien"

18-11-2018 18:45
39

Bondscoach Ronald Koeman geniet van de positieve sfeer rondom het Nederlands elftal. Hij merkt dat de goede resultaten en de houding van zijn spelers de nodige sympathie opwekken bij pers en publiek. 

"We hebben allemaal het dansende jongetje gezien", zei Koeman met een brede glimlach, zondag tijdens een persconferentie in Gelsenkirchen. "En Virgil die zijn trainingsjasje aan het meisje gaf dat het koud had. Met dat soort dingen kweken we ontzettend veel sympathie."

De oefenmeester is blij dat het 'Oranje-gevoel' terug is in Nederland. "Niet iedereen begreep vooraf wat de Nations League precies was en wat we er mee konden. Maar nu het toernooi eenmaal bezig is, ziet iedereen dat het enorm aantrekkelijk is. En dat het voor de ontwikkeling van onze ploeg geweldig is om in zo'n zware poule te zitten. Het leeft, we willen dit toernooi echt graag winnen."

Maandagavond speelt Oranje tegen Duitsland. Een gelijkspel is voldoende voor groepswinst én plaatsing voor de finaleronde van de Nations League in juni 2019. 

Lees ook: Koeman oneens met opmerking Löw: "Ik denk niet dat het reëel is"