'United-vertrek in de maak: De Gea kan contract ter waarde van 65 miljoen tekenen'

'United-vertrek in de maak: De Gea kan contract ter waarde van 65 miljoen tekenen'

25-11-2018 07:26
19

Een verrassende wending rond David De Gea. De Spaanse doelman is op weg naar de uitgang bij Manchester United, maar Paris Saint-Germain lijkt nu met hem aan de haal te gaan. Dat meldt althans The Daily Mail zondag.

De contractbesprekingen tussen United en De Gea bevinden zich al enige tijd in een impasse. De huidige verbintenis van de 28-jarige Spanjaard loopt komende zomer af. Hoewel The Red Devils de optie hebben om er nog een jaar aan vast te plakken, lijkt een vertrek onvermijdelijk. De Gea ziet elders meer kansen om zijn prijzenkast te vullen, schreef The London Evening Standard onlangs al.

Doordat Real Madrid zich reeds versterkte met Thibaut Courtois, werd Juventus als de belangrijkste kanshebber gezien. De Oude Dame lijkt echter het vertrouwen uit te spreken in Wojciech Szczesny. PSG is wél nadrukkelijk geïnteresseerd in De Gea, voor wie in Parijs een contract ter waarde van 340.000 euro per week klaarligt. Zijn potentiële salaris bedraagt meer dan 65 miljoen als hij zijn handtekening zet onder een vierjarige verbintenis.

De Franse kampioen hoopt met De Gea de balans tussen de defensie en de sterrenaanval te verbeteren. Van die voorhoede maakt ook Neymar deel uit, maar volgens The Daily Mail kan hij worden verkocht aan Real Madrid mocht de club bestraft worden voor het overtreden van de FFP-regels. Een transfer van De Gea komt dan niet in gevaar.

Lees ook'De Gea richting uitgang: United klopt met forse zak geld aan bij Marcel Brands'