Derksen twijfelt aan intenties minister na kritiek: 'Ze wil even meeliften'

Derksen twijfelt aan intenties minister na kritiek: 'Ze wil even meeliften'

30-11-2018 21:15 Laatste update: 21:25
53

De uitspraken van Johan Derksen over homo's bereikten ook minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Cultuur, D66), die aangaf graag met de analist van Veronica Inside in gesprek te gaan. Derksen laat weten daarvoor open te staan.

Derksen zei bij Veronica Inside dat homo's 'tegen een stootje' moeten kunnen, we 'doorslaan' in dit land en dat ze er 'gewoon voor uit moeten komen' dat ze homo zijn. Het leidde tot veel ophef en ook minster Van Engelshoven distantieerde zich van de uitspraken.

Derksen kan weinig met de kritiek. "Ik had nog nooit van dat mens gehoord", laat hij weten bij Veronica Inside. Volgens Wilfred Genee was de politica uitgenodigd, maar kon ze niet wegens andere verplichtingen. Wel wil ze op een ander podium met Derksen in debat. "Ze is van harte welkom op ieder moment dat ze wil praten", reageert Derksen.

De analist heeft evenwel bedenkingen bij de intenties van Van Engelshoven. "Ze wil wel even meeliften voor de nodige publiciteit, zo heb ik de indruk. Dan laat ze het via haar woordvoerder doorlekken naar de media. Maar als zij mij wil spreken, moet ze even bellen. Een grote meid zijn."

Derksen wilde in de uitzending vrijdagavond geen excuses maken. Wel erkende hij dat hij als hetero makkelijk praten heeft. De analist begrijpt dat een coming out een 'worsteling' is, maar volgens hem is het nog veel zwaarder om in de kast te blijven. "Iedere dag dat je jezelf verloochent is een dag te lang." Met alle 'huilverhalen' kan hij niets. "Verman je nou, potverdorie, en zeg: ik kom uit die kast."