Homovoorman: 'Derksen is voor hen ultieme zondebok, een ideale bliksemafleider'

Homovoorman: 'Derksen is voor hen ultieme zondebok, een ideale bliksemafleider'

01-12-2018 07:40 Laatste update: 08:40
68

Lennard van Mil (26), voorman van homobelangenclub De Roze Leeuw, vindt de kritiek op Johan Derksen na diens uitspraken over homo's schromelijk overdreven. Hij snapt de ophef niet.

"Derksen is de ultieme zondebok. Hij is een blanke, rechtse, oudere man en belichaamt alles waar links zich tegen afzet. Hem durven ze aan te pakken", zegt Van Mil in De Telegraaf. Iedereen ziet dat het in Nederland niet goed gaat met de acceptatie van homoseksuelen, stelt hij. "Maar het grootste probleem is geweld tegen homo’s, niet woorden."

"En de belangrijkste oorzaak van die agressie is de gebrekkige integratie in de multiculturele samenleving", meent Van Mil. "Maar dat durven die critici niet te benoemen. Derksen is voor hen de ideale bliksemafleider. Via hem kunnen ze tóch iets zeggen over agressie tegen homo’s."

Van Mil voelt zich niet gekwetst door de grappen bij Veronica Inside. "Nee, helemaal niet. Van de week vroeg ik me bijna af of er iets mis is met mij, dat ik zo ongeveer de enige ben die er totaal niet mee zit."

Van Mil is kritisch op minister Van Engelshoven, die met Derksen in gesprek wil. "Ik voel me bijna gebruikt door zo'n minister, die probeert te scoren met homo-acceptatie voor de bühne. Als zij echt wil helpen moet ze niet met Derksen in debat, maar met die slecht geïntegreerde jongeren."

Lees ookDerksen twijfelt aan intenties minister na kritiek: 'Ze wil even meeliften'