'Misschien blijf ik nog een jaar bij Ajax, misschien vertrek ik'

'Misschien blijf ik nog een jaar bij Ajax, misschien vertrek ik'

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 19:15do 06-12-2018 om 19:15

The Guardian reisde naar Nederland af voor een interview met Frenkie de Jong. In gesprek met de Engelse kwaliteitskrant vertelt de 21-jarige Ajacied dat een transfer aan het einde van het seizoen geen uitgemaakte zaak is. De gehele Europese top zit achter hem aan.

"Het is lastig om te zeggen wat er gaat gebeuren", vertelt De Jong. "Ik wil dit seizoen afmaken bij Ajax. Daarna zien we het wel. Misschien blijf ik nog een jaar, misschien vertrek ik. Ik weet het niet zeker."

De Jong moet lachen om alle transfergeruchten. FC Barcelona, Manchester City, Paris Saint-Germain, Bayern München: meerdere keren per week worden ze aan de Ajacied gelinkt. "Ik besteed er geen aandacht aan", zegt hij. "Ik hoor de verhalen, maar wil het seizoen hier gewoon goed afmaken."

De Jong wordt vergeleken met Johan Cruijff, maar zelf vindt hij dat niet logisch. "Ik voel me vereerd, maar denk niet dat je ons kunt vergelijken. Hij was zoveel beter dan ik en had zoveel kwaliteit. Dat niveau zal ik nooit bereiken. Ik wil mezelf niet met Cruijff vergelijken. De mensen die dat wel doen willen dat ook niet, ze zien alleen gelijkenissen, maar niet dezelfde kwaliteiten. Ik kijk naar zijn videos: de manier waarop hij bewoog met de bal, hoe hij het spel zag.."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws