Heerenveen imponeert en maakt gehakt van tien man van Willem ll

Heerenveen imponeert en maakt gehakt van tien man van Willem ll

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 20:21za 08-12-2018 om 20:21

SC Heerenveen heeft in Tilburg gehakt gemaakt van Willem ll. In het Koning Willem ll Stadion liet de ploeg van Adrie Koster het in de tweede helft volledig lopen: 1-5.

Willem ll kon in de eerste helft goed meekomen met Heerenveen. De Friezen kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door Nemanja Mihajlovic, maar Atakan Akkaynak maakte twee minuten later alweer op fantastische wijze gelijk. Aras Özbiliz speelde de Duitser knap vrij, maar de afronding verdient een nog groter compliment.

Daarna kregen beide ploegen kansen. Daniel Crowley was bij Willem ll de grote aanjager, daar waar Michel Vlap bij Heerenveen een paar keer dicht bij een goal was. Vlak voor rust ging het mis voor Willem ll. Freek Heerkens haalde de doorgebroken Pelle van Amersfoort neer en kreeg van scheidsrechter Siemen Mulder een rode kaart. De daaropvolgende strafschop werd benut door Ben Rienstra.

Willem ll bood in de eerste helft goed tegenstand, maar in de tweede helft was het los zand. Vlak na rust maakte Vlap de 1-3 van, waarna Mitchell van Bergen zijn kunstje liet zien. De van Vitesse overgekomen spits maakte in vijf minuten tijd zijn eerste en tweede Eredivisie-doelpunt. Na 65 minuten stond er een 1-5 tussenstand op het scorebord.

De Tilburgers bakten er niets meer van, maar hadden het geluk dat Heerenveen het welletjes vond en niet van plan was nog gas bij te geven. Heerenveen klimt naar plek acht. Willem ll blijft op plek tien staan en kan nog worden gepasseerd door ADO Den Haag, PEC Zwolle en FC Emmen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws