Bakkali gestraft door Anderlecht: 'Hij mag blij zijn dat de club aan hem dacht'

Bakkali gestraft door Anderlecht: 'Hij mag blij zijn dat de club aan hem dacht'

10-12-2018 20:40
61

Zakaria Bakkali ontbrak zondag in de wedstrijdselectie van Anderlecht wegens een gebrek aan inzet op de training. Trainer Hein Vanhaezebrouck bevestigde dat tegenover Belgische media. Ludo Vandewalle, chef voetbal van de Belgische krant Het Nieuwsblad, kan geen begrip opbrengen voor de oud-speler van PSV.

"Iedereen was fit en dus had ik eindelijk eens een ruime keuze om onze bank te vullen", zei Vanhaezebrouck zondag. "Sommigen maakten die keuze gemakkelijk, want ze gaven een gedemotiveerde indruk op training. Iedereen moet honger tonen. Als je dan mentaal niet present bent op training dan draag je daar de gevolgen van. Ik noem dit geen disciplinaire sanctie, maar gewoon een keuze."

Vandewalle heeft geen goed woord over voor het gedrag van Bakkali. 'Toen PSV hem contractueel geen vaste plaats in de basis wilde beloven, weigerde hij bij te tekenen en kwam hij in de B-kern terecht. Het was het begin van alle ellende', schrijft hij in Het Nieuwsblad.

'Tot Anderlecht hem afgelopen zomer uit het moeras trok, kwam hij nog amper aan spelen toe. Veertien basisplaatsen in vier seizoenen bij PSV, Valencia en Deportivo. Twee goals. Kan er eens iemand aan Bakkali vertellen dat hij met dergelijke adelbrieven vooral blij mag zijn dat hij bij Anderlecht nog een nieuwe kans kreeg? Kan er iemand tot hem doordringen en meegeven dat die enkele flitsen en ene competitiegoal niet overtuigend genoemd kunnen worden?'

'Vanhaezebrouck is niet het type trainer dat zijn arm op de schouder van zijn spelers legt, maar het is ten zeerste de vraag of dat zou helpen. Bakkali moet zichzelf laten helpen, want dit gaat verder de verkeerde kant uit.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie