Voormalig City-speler na drie maanden alweer weg: 'Verlaat Olympiakos als vriend'

Voormalig City-speler na drie maanden alweer weg: 'Verlaat Olympiakos als vriend'

11-12-2018 18:54 Laatste update: 19:14
15

Het huwelijk tussen Yaya Touré en het Griekse Olympiakos Piraeus is na drie maanden alweer ten einde. De Griekse club heeft bekendgemaakt dat er in onderling overleg is besloten afscheid te nemen van de 35-jarige middenvelder.

Touré speelde vorig seizoen nog voor Manchester City. Hij keerde terug naar Olympiakos, waar hij in het seizoen 2005-2006 ook al speelde. Zijn terugkeer werd echter geen succes. Touré voldeed niet aan de verwachtingen van trainer Pedro Martins en kwam sinds september pas tot vijf wedstrijden.

De Ivoriaan werd vier keer uitgeroepen tot Afrikaans voetballer van het jaar, won met FC Barcelona onder meer de Champions League en legde met Manchester City beslag op drie Premier League-titels. Voor Ivoorkust speelde hij op drie WK's en won hij de Afrika Cup.

Op de eigen website noemt Olympiakos de middenvelder 'een belangrijk lid van de Olympiakos-familie' en wordt Touré bedankt voor wat hij de club heeft gebracht. 'Yaya verlaat de club als een vriend en de deur voor hem zal altijd geopend blijven. Onze paden zullen elkaar zeker weer kruisen'.