Update: Ook Algemeen Dagblad maakt melding van bod van tien miljoen van Ajax

Update: Ook Algemeen Dagblad maakt melding van bod van tien miljoen van Ajax

11-12-2018 21:42 Laatste update: 21:56
68

Ajax heeft enkele dagen voor de finale van de Copa Libertadores een nieuw bod neergelegd bij Boca Juniors voor Lisandro Magallán. De Amsterdamse club heeft negen miljoen euro over voor de 25-jarige verdediger, melden Argentijnse media.

Boca heeft nog niet gereageerd op het voorstel van Ajax. De Argentijnse club wilde zich eerst richten op de finale van de Copa Libertadores. In het Estadio Santiago Bernabéu ging de ploeg zondag met 3-1 onderuit tegen River Plate. Magallán speelde de hele wedstrijd mee als centrale verdediger. 

Afgelopen zomer had Ajax ook al zo'n negen miljoen euro over voor Magallán. Een deal ketste toen op het laatste moment af. Boca Juniors was akkoord met de transfersom die directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde betalen, maar liet de Argentijnse mandekker niet gaan voor er een vervanger was aangetrokken. Ajax kreeg daarop de kans om Daley Blind te halen.

De Telegraaf schreef begin vorige maand al dat Ajax een nieuwe poging wilde wagen voor Magallán. Hij geldt in de Johan Cruijff Arena als de beoogde opvolger van Matthijs de Ligt, die hoogstwaarschijnlijk komende zomer vertrekt.

Update 21.42 uur: Ook het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax werk maakt van Magallán. Volgens de krant bedraagt het bod van de Amsterdammers tien miljoen euro. Ajax wil de verdediger al in januari naar Amsterdam halen, zodat hij een half jaar de tijd heeft om zich aan te passen.