'Morata wil weg bij Chelsea: Spaanse spits biedt zichzelf aan bij Barcelona'

'Morata wil weg bij Chelsea: Spaanse spits biedt zichzelf aan bij Barcelona'

11-12-2018 22:22 Laatste update: 22:25
17

Alvaro Morata heeft het absoluut niet naar zijn zin bij Chelsea. De Spaanse spits komt niet uit de verf in Londen en wil daarom terugkeren naar Spanje. Hij heeft zichzelf al aangeboden bij FC Barcelona, meldt RAC1 dinsdag.

Een overstap zou pikant zijn, aangezien Morata een verleden heeft bij aartsrivaal Real Madrid. De 26-jarige aanvaller ziet echter kansen in Camp Nou. Barça is namelijk op zoek naar een sterke stand-in voor Luis Suarez. Aangezien de Uruguayaan inmiddels 31 jaar is, hoopt Morata op niet al te lange termijn het stokje over te nemen.

Morata verruilde Real in 2017 voor Chelsea, maar afgezien van een kleine opleving zo nu en dan pakt die samenwerking nog niet goed uit. De teller stokte vorig seizoen op vijftien goals in 48 optredens. Deze jaargang scoorde hij zes keer in twaalf duels. Onder manager Maurizio Sarri is hij bovendien niet zeker van een basisplek.

Volgens RAC1 waardeert Barça het aanbod van Morata, maar is de Spanjaard niet meteen prioriteit. Hij heeft een contract tot medio 2022, waardoor Chelsea een forse transfersom kan vragen.