'Real een stuk minder en Ajax een stuk beter, dit is het jaar om ze te verslaan'

'Real een stuk minder en Ajax een stuk beter, dit is het jaar om ze te verslaan'

17-12-2018 19:13
69

Edwin Winkels ziet dat Real Madrid aan een zeer moeizaam seizoen bezig is. De Nederlandse journalist, al jaren woonachtig in Spanje, stelt dat de kansen van Ajax een stuk groter zijn dan tijdens de laatste ontmoeting, zes jaar geleden.

"Vooral omdat Ajax een stuk beter is dan toen en omdat Real Madrid dit seizoen een stuk minder is", zegt Winkels tegen Ajax Showtime. "Dit is echt het jaar om Real te verslaan. Als die gasten uit Moskou dat twee keer kunnen doen, moet Ajax dat toch ook kunnen?"

Het gemis van Cristiano Ronaldo lijkt de belangrijkste oorzaak van de mindere prestaties van Real. "Er zijn gemiddeld vijftig doelpunten verdwenen en daar is niets voor in de plaats gekomen. Stel je FC Barcelona zonder Messi voor. Degenen die in zijn plaats zouden moeten treden, doen dat niet. Bale is totaal onzichtbaar, Benzema heeft veel mindere wedstrijden gehad, Asensio - waar veel van verwacht werd - zie je niet en Isco bestaat niet onder Solari. Die hebben ruzie."

"De laatste twee competitieduels winnen ze wel, maar wel twee keer met 1-0. Van SD Huesca en Rayo Vallecano, de twee onderste uit de competitie", vervolgt Winkels. "Real is qua naam, begroting en ervaring favoriet tegen Ajax. Maar je ziet het: het is op dit moment helemaal geen topploeg. Ook in de verdediging, waar blind op vertrouwd kon worden, gaat het niet meer."

"Er is onrust in het team en dat wordt steeds groter. Ze maken minder doelpunten dan in vorige jaren en de fouten in de verdediging worden snel afgestraft", besluit Winkels.

No Poll