Ajax-opponent Roda JC 'tot op het bot uitgekleed': Ademen door een rietje

Ajax-opponent Roda JC 'tot op het bot uitgekleed': "Ademen door een rietje"

19-12-2018 07:28
79

Voor Roda JC, woensdagavond in de KNVB Beker de tegenstander van Ajax, staat momenteel alles in het teken van overleven. Trainer Robert Molenaar vertelt in het Algemeen Dagblad dat de Keuken Kampioen Divisie-ploeg uit Kerkrade in de voorbije maanden 'tot op het bot is uitgekleed'. 

"We moeten het doen met de paar pluspuntjes die er zijn. De vele eigen jongens die doorbreken bijvoorbeeld, de periodetitel die we kunnen winnen. En bekeren tegen Ajax is natuurlijk ook prachtig", aldus de oefenmeester. "We ademen door een rietje."

"Ik heb het idee dat de mensen in de streek zich er nu wel van bewust zijn hoe Roda ervoor staat. Waar een club als Sparta even een aantal eredivisiewaardige spelers haalt, hadden wij drie dagen voor de competitie nog amper een selectie. Simpelweg omdat we niet wisten of de club zou blijven bestaan."

Roda staat momenteel op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met zeven punten achterstand op koploper Sparta. De achtste finale in het bekertoernooi tegen Ajax begint woendag om 20.45 uur.