Lot Van 't Schip aan zijden draadje na 'sabotage' PEC-spelers: 'Schandalig'

Lot Van 't Schip aan zijden draadje na 'sabotage' PEC-spelers: 'Schandalig'

19-12-2018 09:11 Laatste update: 09:27
31

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip peinst er niet over om zélf de handdoek in de ring te gooien bij de club. Van 't Schip staat onder immense druk na een dramatische reeks die al maanden duurt. 

Dinsdagavond ging PEC op bezoek bij AZ kansloos onderuit in de KNVB Beker: 5-0. Van 't Schip schaamde zich voor het optreden, maar van opstappen wilde hij na de wanprestatie niets weten. "Ik heb dat wel eens gedaan, maar daar voel ik nu niets voor", aldus de coach in gesprek met De Telegraaf. 

"Ik heb vertrouwen in deze groep. En ik hoop dat we gewoon kunnen kijken in hoeverre we in de winterstop nog een aantal spelers, versterkingen, erbij kunnen halen voor de tweede helft van het seizoen."

Sabotage
Volgens De Telegraaf is het 'zeer twijfelachtig' of Van 't Schip inderdaad de kans krijgt om na de winterstop de boel vlot te trekken. In januari gaat de leiding van PEC sowieso intern evalueren, maar 'na de afgang in Alkmaar is het de vraag of er onder de (gigantische) supportersdruk niet eerder een besluit wordt genomen.'

Het verlies in het AFAS Stadion vond de krant ontluisterend. 'Complotdenkers zouden het in dit geval zeker weten: sabotage. (...) De manier waarop PEC na de vroege 1-0 met de witte vlag wapperde, was minstens zo schandalig.'

Boer
PEC-goalie Diederik Boer vindt dat Van 't Schip weinig te verwijten valt. "Wat we vandaag hebben laten zien, dan kan je Louis van Gaal voor de groep zetten, maar die krijgt het ook niet goed. Dit moeten we onszelf aanrekenen en we moeten absoluut niet naar de trainer kijken", zei hij na de 5-0 nederlaag bij FOX Sports. 

Lees ook: Snoeihard statement uit Zwolle over 'falende' Van 't Schip: 'Zijn tijd is op'